Wat kun je met een smart tv

Spread the love

aps op een tv

De tijd dat we voornamelijk naar de tv keken om programma’s te zien die op dat moment uitgezonden werden komt steeds verder achter ons te liggen. Mensen willen meer en meer zelf kiezen wat ze te zien krijgen. De smart tv is een belangrijke ontwikkeling in dit proces, omdat het hierdoor onder andere mogelijk is om programma’s terug te kijken of later te starten via je televisie. Daarnaast is iedere smart tv ook verbonden met het internet, waardoor de mogelijkheden vrijwel onbegrensd zijn. De smart tv is nog een redelijk nieuwe ontwikkeling en veel mensen weten dan ook nog niet precies wat de mogelijkheden zijn en wat ze precies kunnen met een smart tv.

Internet

Dat de smart tv verbinding maakt met het internet is gelijk één van de meest opvallende en belangrijkste kenmerken van een smart tv. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat een smart tv zonder internetverbinding geen smart tv is. Een smart tv is vaak via verschillende manieren aan je thuis netwerk toe te voegen, zowel via een kabel als draadloos. Deze verbinding met je thuis netwerk is niet alleen van belang om content vanaf het internet op je tv te krijgen, ook krijg je zo de mogelijkheid om content van andere apparaten binnen het netwerk op de tv te streamen. Hierdoor kun je eenvoudig foto’s of video’s van je telefoon naar je tv streamen en het op die manier beter bekijken. Dit maakt de tv echt een groter onderdeel van al je andere producten en wordt de tv steeds minder gebruikt om rechttoe rechtaan de programma’s die uitgezonden worden te bekijken.

Applicaties

Doordat de smart tv aan het internet is gekoppeld is het ook mogelijk om verschillende applicaties op de tv te kunnen installeren. Dit werkt precies hetzelfde als bij je tablet of telefoon. Ook voor de smart tv is er een winkel beschikbaar waarbij je verschillende gratis en betaalde applicaties kan aanschaffen. Zo kun je bijvoorbeeld je social media apps op je tv installeren en op die manier je nieuwsoverzicht bijhouden. Daarnaast zijn er ook apps beschikbaar waardoor je in staat bent om programma’s terug te kijken, zoals uitzending gemist of rtl xl. Ook applicaties om muziek te streamen zijn in grote getale aanwezig bij de meeste smart tv winkels. Hierdoor beschik je over de meest populaire muziek streamingsdienten op je smart tv.

De meeste smart televisies hebben daarnaast ook een optie om te kunnen surfen. Er is in veel gevallen dan ook voor gezorgd om een browser in te bouwen. Dit maakt het erg eenvoudig om op je televisie te kunnen surfen, waarbij je uiteraard geniet van het grote en heldere scherm.

Extra functies

smart tv met applicatiesTegenwoordig is het kijken van een programma niet meer voldoende voor veel mensen. Steeds meer smart tv’s beschikken dan ook over een optie om te kunnen multitasken. Dit stelt je bijvoorbeeld in staat om tijdens het kijken van een programma je twitter account te openen en gelijk je mening te uiten. Dit maakt het kijken van televisie erg interactief, in tegenstelling tot de meer ouderwetse manier van tv kijken.

Ook kun je veel smart tv’s besturen vanaf je telefoon of tablet. Ook dit is een gevolg van de verbinding van je tv binnen het thuis netwerk. Dit stelt je dan ook in staat om een soort afstandsbediening applicatie op je telefoon te installeren. Dit maakt het zeer eenvoudig om altijd je televisie te bedienen.

Aanschaffen van content

Doordat je televisie verbonden is met het internet wordt het ook een stuk eenvoudiger en gemakkelijker om content direct aan te schaffen vanaf je televisie en te bekijken.