Wat kun je met een bluetooth speaker?

Spread the love

jbl go speaker

Steeds meer mensen maken gebruik van mobiele apparaten, zoals telefoons en tablets, die de functie van een vaste computer overnemen. Dit houdt onder andere in dat de manier van het consumeren van films en muziek ook anders wordt. Steeds vaker wordt de telefoon of tablet gebruikt als televisie, waar allerlei content op te streamen valt. Echter zijn de luidsprekers van dergelijke producten vaak niet altijd even goed. Om er voor te zorgen dat je toch goed geluid kunt produceren, maar niet gelijk allerlei apparaten aan hoeft te schaffen, kun je gebruik maken van een bluetooth speaker. Deze speaker is eenvoudig aan een grote groep producten te koppelen middels de bluetooth techniek. Dit is een verbinding tussen twee apparaten waarbij onder andere geluid overgedragen kan worden. Op die manier kun je bijvoorbeeld een film kijken op je telefoon, waarbij wel het geluid verloopt over een solide speaker. Een ander voordeel is dat er ook draagbare bluetooth speakers zijn, hierdoor word je nog mobieler en ben je niet aan snoeren gebonden.

De speaker

Een bluetooth speaker is in verschillende vormen beschikbaar. Zo zijn er speakers waar je een telefoon in kan plaatsen, waardoor de bluetooth verbinding direct wordt gemaakt. Daarnaast kun je op die manier ook je telefoon opladen. Er zijn echter ook speakers die je gewoon op een mooie plek neer kunt zetten en waarbij de verbinding in de lucht hangt. Daarnaast zijn de bluetooth speakers in verschillende groottes verkrijgbaar, waarbij ook de kwaliteit van de muziek verschillend is.

 

 

bluetooth

 

Mee naar buiten

Er zijn ook draadloze bluetooth speakers, die op een accu werken. Dit is een erg groot voordeel wanneer je de speaker mee naar buiten wilt nemen, of bijvoorbeeld door heel je huis mee wilt nemen. Je bent dan niet gebonden aan de lengte van het netsnoer, maar je hoeft er alleen voor te zorgen dat de accu volgeladen is. Zo kun je een dergelijke speaker ook mee naar het strand nemen bijvoorbeeld. Hierna verbind je de speaker met je telefoon en kun je zo muziek luisteren terwijl je buiten zit. Enkele kenmerken die bij deze speaker voorkomen zijn dat ze vaak waterbestendig zijn en ook goed tegen een stootje kunnen. Dit maakt de bluetooth speaker ideaal voor het buiten gebruik.

Wanneer je een speaker voor buiten aan wilt schaffen is het van belang om op de accuduur te letten. Er zijn dan ook verschillende speakers die wel tot twaalf uur muziek kunnen streamen zonder opgeladen te hoeven worden. Ook is het formaat van deze speakers van belang, zodat je ze wel altijd eenvoudig mee kan nemen.

Binnen

Uiteraard kun je de bluetooth speaker ook binnen gebruiken. Hierbij krijg je vaak meerdere opties tot je beschikking om het geluid zo goed mogelijk te krijgen. Hierdoor kan een bluetooth speaker zelfs een vervanger worden van je hifi set. Dergelijke speakers staan bekend om de hoge kwaliteit geluid dat wordt geproduceerd. Hierdoor vul je bijvoorbeeld de gehele woonkamer met gemak. Echter zijn deze speakers niet eenvoudig te verplaatsen en ook niet buiten te gebruiken.

Daarnaast hebben veel bluetooth speakers een audio in waar mee je hem kunt koppelen aan apparten waar geen bluetooth op zit. Denk bijvoorbeeld aan je smart tv of computer.

 

bluetooth car kit

Zakelijk

Er zijn ook speciale bluetooth speakers die zich op de zakelijke gebruiker richten. Hierbij gaat het vooral om de goede kwaliteit van het weergeven van een telefoon gesprek. Zo kun je bijvoorbeeld op kantoor een handsfree telefoon gesprek voeren, waarbij je de ander zeer goed en helder kan horen. Dit is een groot voordeel van dergelijke speakers. Uiteraard zijn deze speakers ook voor andere doeleinden te gebruiken, zoals het luisteren van muziek. In de meeste gevallen verbind je deze speakers met je mobiele telefoon, waardoor je niet alleen in staat bent om telefoongesprekken te voeren via de speaker. Ook kun je eenvoudig muziek streamen vanaf je telefoon naar de bluetooth speaker.